Zidam kuću prizemnicu

Za ovo nije trebalo puno odlučivati – v.d. žena je rekla svoje!
Također je rekla da želi komotnu kuhinju i dnevni boravak, spavaću sobu sa ormarom koji je ustvari zasebna prostorija (možda onda i ja dobijem frižider kao sa reklame), kupaonicu sa kadom veličine olimpijskog bazena, dvije dodatne sobe od čega jedna treba imati vlastitu kupaonicu (za goste) i, ako ostane mjesta, radnu sobu. Ja sam rekao da mi treba samo garaža.

Malo smo se poigrali u Homestyleru i napravili kakav-takav tlocrt kuće na 98m². Inače bih ga okačio ovdje, ali sramota me od svijeta na šta to liči pa slijedi samo kratak opis prostorija, a vizualizacija će doći uskoro kada malo bolje pohvatam Homestyler.

U tih 98m² smo ugurali sljedeće: tri spavaće sobe od čega jedna ima vlastitu kupaonicu, veća glavna kupaonica, radna soba, kuhinja-blagovaona-dnevni boravak i špajza ilitiga ostava. Dnevni boravak će možda biti upušten za cca. 30cm ili će kuhinja biti podignuta za istih 30cm…a možda na kraju sve to bude u istoj ravnini. Vanjske dimenzije kuće su 12x9m s time da dio površine ide na terasu tako da je neto stambena površina već spominjanih 98m². Moram se pohvaliti, na moju veliku radost, da mi je odobrena garaža “po želji” pa sam odmah rezervirao 40m² buduće parcele za sebe.

S obzirom da trenutno živimo u garsonjeri od jedva 25m² onda nam ovih 98m² zvuči ogromno, ali kada pogledamo tlocrt sve izgleda nekako majušno i prva pomisao mi je bila ova:

I tako, mi smo rekli svoje, a sada da vidimo šta će reći arhitekt.

Tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Zidam kuću prizemnicu

  1. Marko says:

    Isuse Bože čitam ovaj post upravo sa suprugom i pitam se da nemamo istu ženu…

  2. Ivan says:

    Ja isto čitam i pitam se da nemamo istu ženu 🙂 hehe odličan blog 10/10, nakon mjeseci googla nista konkretnije nisam nasao, a ovo je prava stvar i konkretno. Pripremamo se jos za sljedecu godinu. Lp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.