Klik, klak

Serijal zakašnjelih objava, sezona 1, epizoda 3.

Nakon kamina i završetka prašnjavih poslova, konačno je i pod došao na dnevni red. Supruga je htjela nešto što sliči na seljački pod ili veće daske, ja sam htio pločice pa smo kompromisno došli do laminata koji izgleda kao seljački pod. Radi se o Kronotex laminatu, serija Mammut Plus, debljine 10mm i svašta nešto tako da je praktički neuništiv (ovo “Plus” u nazivu označava širi laminat – 244 mm naspram 188 mm), a usput je pogodan i za podno grijanje. Win-win!

Prije samog polaganja laminata smo temeljito očistili i usisali podove i nakon toga ih premazali sa impregnacijom da “zalijepimo” sitnu prašinu za pod. Krenuli smo od kuhinje prema ostatku kuće:

Polaganje se nastavilo do kasnih noćnih sati; vrijeme leti kad se zabavljaš! Ako se netko pita, ovo crveno je termo podloga za laminate koji idu na podno grijanje.

Malo po malo, sve više nalikuje na stambeni prostor. Iskreno, laminat je na kraju ispao šareniji nego što smo očekivali, ali boja dosta ovisi o osvjetljenju pa tako preko dana imamo sivkasti laminat, navečer je smeđkast, a kada je oblačno onda bude baš kao u katalogu. Sve u svemu, bitno da se prašina ne primjećuje.

Sada konačno možemo raspakirati kauč!

Bookmark the permalink.

6 Responses to Klik, klak

 1. Karlo says:

  Pozdrav Arcome.
  Prije svega Sretna Nova godina i sve najbolje vam želim u ovoj kući.
  Hoće li biti još objava o unutarnjim radovima ili ste ih uspješno priveli kraju?
  Kako napredujete sa rješavanjem papira za kuću (mislim na uporabnu) i ostalo (kućni) ?

  • arcom says:

   Pozdrav,

   Biti će objava vezanih za unutarnje uređenje i struju, čim ulovim malo više vremena i pozavršavam par detalja.
   Papire još nismo krenuli rješavati; iskreno, malo smo i zaboravili na to…

 2. Zlatko says:

  Pozdrav,

  Sretna Nova godina i puno uspjeha Vam želim.
  Zanima me ako biste mi mogli dati ime tvrtke koja vam je izvodila radove izgradnje kuće?
  Naime ja i moja bolja polovica smo u sličnoj borbi već 3 godine sa administracijom grada Rijeke i konačno ćemo izgleda dočekati našeg Godota pa skupljamo ponude za izgradnju, međutim dosad pristigle ponude debelo premašuju Vaš objavljeni troškovnik, a radi se o sličnom zahvatu.
  Jeste li zadovoljni njihovom izvedbom radova?

  Unaprijed zahvaljujem

  • Brkan says:

   Općenito sve cijene radova su otišle gore tako da vam odabir Arcomovoga izvođača ne garantira da ćete imati istu cijenu kao on prije 3 godine. Budite spremni korigirati plan za 20% na gore jer zbog manjka radnika ali i subvencija i oni su digli cijene.

  • arcom says:

   Može, nema problema. Pošaljite mi broj telefona na mail preko kontakt formulara pa ću Vam poslati broj.

 3. Ivan says:

  Pozdrav,
  detaljno sam proučio vaš cijeli proces i puno Vam hvla što ste to podijelili s nama. Sad je proslo vec par godian i nadam se da uzivate u kući. Zanima me kako ste zadovoljni sada s ytongom? dali bi se opet odlučili na njega jel istina da se brzo zagrije/ohladi? i podno grijanje da li ste i dalje zadovoljni s njime? Unaprijed hvala,
  LP
  Ivan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.