Muke po terenima #2

S obzirom na fijasko oko pronalaska terena, odlučili smo otići u agenciju. Ipak se ti ljudi bave nekretninama i sigurno imaju neki as u rukavu. Ili ipak ne? Agenti za nekretnine znaju onoliko koliko im vlasnici kažu, a ti isti vlasnici znaju malo napuhati dimenzije terena, pomaknuti lokaciju u drugu općinu da izgleda primamljivije, itd. Ono što me tješi u cijeloj priči je da agencija ipak provjerava svu dokumentaciju prije bilo kakvih potpisivanja tako da je šansa za kupnju mačka u vreći svedena na minimum.

Ukratko, prema parametrima koje smo im dali, agenti su našli nekoliko zgodnih terena i onaj Jedan. The One što bi rekli u Matrixu, a nije Keanu. Idemo redom!

Teren #1
Ravan, “pravokutan”, 850m², blizu centra Dražica, mirno susjedstvo, drvored duž dvije strane terena i odličan pogled prema Platku. Jedini problem je pojam pravokutnosti koji u ovom slučaju označava teren koji je, gledano tlocrtno, na vrhu 17m, na dnu 23m, a po dužini oko 40m. Oni vičniji matematici i geometriji bi rekli da im to više liči na trapezoid. Cijena je nebitna jer ionako ništa od toga, ali recimo da je bila dosta iznad očekivanja.

Teren #2
Započeta gradnja prizemnice sa konobom na parceli od 1000m², temelji, konoba i septička gotovi. Nije lokacija koju smo tražili, ali cijena je super i zašto ne pogledati? Sve smo bliže terenu, a osmijeh na licu v.d. žene sa svakim metrom opada da bi na kraju završio sa nevjericom i komentarom “Ma nema šanse, pa gubit ću se prvih mjesec dana!”. Uzalud mu 1000m² kada je teren trokutast, a pristupni put je makadam koji će se valjda asfaltirati jednog lijepog sunčanog dana, ali najgore je što bi bili okruženi zgradama sa svih strana. Međutim, imali bi fenomenalan pogled u susjedov dnevni boravak!

Teren #3
Starina na parceli od cca. 950m², “useljiva”, nedaleko centra Dražica. Na slikama izgleda pristojno, cijena je poveća, ali idemo baciti oko. Prvo, nije Dražice nego Podhum (nije da nas to muči, ali čovječe, ako prodaješ nešto, zašto je takav problem staviti točne podatke?!), a pojam useljivosti je dosta širok. Nekome useljivo, nama za srušiti. Možda je unutrašnost OK, ali vanjština je ajme majko. I da, teren je trokutast i omeđen svih strana sa cestom, kao na dlanu.

Teren #4
Prodavatelj odustao jer “prodaje teren već godinama i može dobiti više za njega”. Nema problema, neka mu je sa srećom. Tri tjedna je prošlo u međuvremenu, a oglas je i dalje aktivan.

Teren #5
Simpatičan mali teren od 670m², ali opet prokleti trokut. A da napravimo trokutastu kuću? I vrlo, vrlo blizu benzinske; ostaje mogućnost da prokopam tunel do tankova i lagano kraduckam gorivo, hihi.

Potraga se nastavlja…

Tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.